Kiemschaaltjes

Voordelen

Deze kiemschaaltjes staan ook wel bekend als ‘kiemapparaat’. Het grote voordeel is dat alle kiemen continu met hun wortels in het water staan, en zo heel mooi egaal en snel opgroeien. Een nadeel is wel dat je het water van de schaal eigenlijk minimaal elke dag moet vervangen. Je krijgt anders snel vies water en kans op slijmvorming. Er zijn verschillende webshops waar je deze kan bestellen, oa bij bol.

Kiemschaal met gaas en tuinkerszaadjes
Kiemschaal met gaas en tuinkerszaadjes
kiemschaal wortels in water tuinkers
Worteltjes hangen altijd in het water

Kiempot

Een iets ander systeem is het kiemen met een kiempot. Je begint door de zaden 12 uur helemaal in het water onder te dompelen. Hierna zet je de pot op zijn kop zodat het water eruit kan lekken. Hierna moet de pot twee keer per dag onder de kraan worden gehouden. Het voordeel is wel dat er minder snel slijm en rotting ontstaat omdat het overtollige water altijd wegstroomt.

 

 

 

Kiemtorens

Er zijn ook gestapelde varianten kiembakjes, deze worden kiemtorens genoemd. Door het stapelen kun je gemakkelijk verschillende soorten kiemgroenten tegelijkertijd kweken, en heb je continu verse oogst. Bovendien bevatten ze vaak een ingineus bewateringssysteem, waardoor je al je kiembakjes in één keer water geeft. Deze torens zijn ook weer verkrijgbaar in twee smaken, steen en kunststof.

Zie ook kiemtorens

Meer weten over kiemgroenten? Bekijk ook dit informatieve filmpje. Of bekijk deze boeken over kiemgroenten.

Top

Tuinkers.com maakt gebruik van cookies. Privacy info[at]tuinkers.com